вторник, 21 февруари 2012 г.

ШОКОЛАДОВ МУС С ПОРТОКАЛ И РОМ



ПРОДУКТИ :
 
200 гр. натурален шоколад
200гр. безсолно краве масло
100гр. кафява захар
4 средни яйца
30 мл. тъмен ром
сока и кората от половин портокал
2 супени лъжици тъмно какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 
1. Разделяте жълтъците от белтъците.
2.Шоколада,захарта ,какаото и маслото се разтопяват на водна баня заедно с рома,сока и кората от портокала.
3.Към белтъците прибавяте щипка сол и разбивате на пухкав сняг.
4.Към охладената шоколадова смес прибвавяте жълтъците и разбивате добре, прибавяте белтъците като бъркате внимателно да неспаднат.
5.Пухкавият крем насипвате в чаши и охлаждате за няколко часа в хладилник.

Царевичен хляб с маслини и чушки