петък, 27 април 2012 г.

ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ










Пресни картофи с копър и чесън


Продукти:

600гр.пресни картофи

1с.л. царевично нишесте

50мл. олио

50мл. вода

2с.л. смес от подправки

2 сръка пресен чесън

1/2връзка копър

За сместа от подправи: по 1с.л от червен пипер,черен пипер,индийско орехче, риган,кориандър,брашно от лук +11/2 ч. сол,

Приготвяне:


Сместа от подправките смесете с нишестето,олиото и водата до получаване на еднородна кашица.Измийте картофите с четка,без да ги подсушавате ги залейте с кашата от подправки.Загрейте фурната на 220 градуса и печете картофките около 40 мин,след като ги извадите от фурната ги поръсете с нарязаният на ситно чесън и копър.