Продукти за 28 бисквити с тегло 30 грама:
270 гр. кокосови стърготини
100 мл. разтопено кокосово масло
150 гр. кокосова захар
100 гр. филиран бадем
50 гр. семена чиа
3 суп.л. ленено брашно
200 мл. ядково мляко или филтрирана вода
щипка хималайска сол
Приготвяне:
Лененото брашно и половината количество вода се смесват.Оставя се настрани за 5-10 минути.
През това време се смесват всички останали продукти и на края се добавя ленената каша.
Всичко се разбърква много добре до получаване на еднородна лепкава смес.
Аз използвах кухненски робот с S-образен нож.
Нужни са само няколко завъртания.
От полученото тесто се късат парченца по 30 гр. и се оформят на плоски дискове с ринг 6 см. диаметър върху пекарска хартия.
При липса на ринг, просто се оформят топчета и се притискат с пръсти за да станат плоски.
Пекат се на 180 градуса за 20-25 минути или докато станат златисти.
Здравейте!Казвам се Даниела,не съм веган,но ми харесаха рецептите ви.Искам да попитам,дали е възможно да се замени кокосовото масло с 82% краве масло,както и кокосовата захар с кафява?!
ОтговорИзтриванеРазбира се,че може.Кокосово или какаово масло с краве масло,кокосовата захар с кафява/напр. Мусковадо/,лененото брашно + 3 с.л вода за всяка лъжица брашно с 1 яйце.
ОтговорИзтриване