неделя, 24 март 2013 г.

ФРУКТОВ КЕКС С КРЕМА СИРЕНЕ





Продукти:

2 яйца на стайна
1 ч.ч. захар
125 гр. крема сирене на стайна температура
1 ч.ч. брашно с набухвател
1 ч.ч. брашно тип 350
1/3 ч.ч прясно мляко
1/3 ч.ч.газирана вода
1 1/2 ч.л. бакпулвер
3 с.л. сладко от портокалови кори/аз прибавих и захаросани плодове/
2 с.л. портокалов ликьор
1 с.л. ванилов екстрат
Глазура:
130 гр. пудра захар
сока на един портокал
2 с.л. портокалов ликьор

Фурната се загрява на 170 градуса.
Яйцата и захарта се разбиват на пяна до побеляване,прибавя се крема сиренето и прясното мляко.Брашното и бакпулвера се пресява и се смесва с яйчената смес. Получава се доста гъсто тесто, към което се прибавя прясното мляко , газираната вода, ликьора  и портокаловите кори.
Изсипва се в намаслена и застлана с пекарска хартия продълговата форма за кекс. Пече се 50 минути.  Охладеният кекс се полива с глазурата.