неделя, 21 април 2013 г.

ПРИКЛЮЧЕНИЯ С ЯГОДИ ЧАСТ ВТОРА-ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ

ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ


За това мое приключение използвах телескопичен ринг за торта , който фиксирах на 16 сантиметра диаметър. Ето и продуктите:
110 гр. чаени бисквити
50 гр. меко краве масло
10 супени лъжици сладко от ягоди 
2гр.+5гр. желатин
250 гр. пресни ягоди
400 гр. заквасена сметана
50 гр. пудра захар 

2 гр. желатин се накисва с малко вода да набъбне.
Бисквитите  се разбиват в блендер на ситни трохи, след което се смесват с маслото много добре и се покрива дъното на ринга. Оставя се в хладилника за 20 мин. да стегне. През това време сладкото се затопля на котлона. Отстранява се от огъня и се прибавя желатина при непрекъснато бъркане до пълното му разтваряне. 
 Ягодите се разрязват на половинки и се подреждат по стените на формата и дъното, след което се заливат със сладкото и отново в хладилника докато желира.
През това време в малко вода се накисват останалите 5 грама желатин да набъбне и се разтваря  на водна баня. Крема сиренето се разбърква с пудрата захар и постепенно се прибавя сметаната за да не се получат бучки. Към млечната смес се прибавя разтвореният желатин и след това се изсипва върху вече желираното сладко. Оставя се в хладилника за няколко часа да желира.