събота, 25 август 2012 г.

СУШЕНИ ЧЕРИ ДОМАТИ



Какво ни трябва: Чери доматчета, сол, захар, мащерка, клонки пресен босилек, зехтин(по възможност екстра върджин).
Разряваме доматите на половинки и подреждаме върху тава застлана с домакинска хартия.Поръсваме със захар(аз използвах тръстикова), сол и ситно нарязана прясна мащерка.Сушим на 100-120 градуса във фурната за около 3-4 часа.Времето е относително взависимост от фурната и размера на доматите може да е +/- час.Готовите домати насипвате в буркан и заливате със зехтин ,отгоре притискате със стръкчета пресен босилек,по желание може да прибавите няколко обелени скилитки чесън.Бурканите държим на хладно и тъмно.
Алтернатива на сушенето във фурна е сушене на слънце,ще ви спести от сметката за ток.
Смятам да изпробвам и хемертизиране на бурканчетата за по-голяма трайност ,но за това някой друг път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар