Продукти:
100 гр. настъргана тиква
100 гр. настъргана ябълка
1/2 ч.ч. сироп отфурми /агаве
1/2 ч.ч. тъмно кафява захар
1/2 ч.ч. тиквени семки
1/2 ч.ч. орехи
3 с.л. ленено брашно
1/4 ч.ч студена вода
1/4 ч.ч. олио от рапица /или друга растителна мазнина/
1/2 ч.ч. овесени трици
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. микс подправки за меденки / канела,джинджифил,индийско орехче,кардамон,карамфил/
Предварителна подготовка:
- Тиквата и ябълката се слагат в касерола и се задушават на слаб огън до пълното им омекване.
- Орехите и тиквените семки се запичат на сух тиган и след това се натрошават на едро.
- Лененото брашно се накисва в студената вода .
Забъркване:
Към охладените тиква и ябълка се прибавят всички продукти и се разбърква много добре.Оставя се да отпочине 20-30 минути.
С лъжица за се загребва от сместа и се разпределя в тава застлана с пекарска хартия,като се оставя по 4-5 сантиметра разстояние по между им.Пекат са на 170 градуса за 30-35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар