събота, 25 януари 2014 г.

ВЕГЕТАРИАНСКА ПИЦА






Когато си на нисковъглехидратен режим търсиш варианти да разнообразиш менюто си.
Хапването на салати в комбинация с месо в един момент омръзва.Особено когато навън е студено и ти се иска нещо топло и сгряващо за обяд или вечеря.

Продукти за блата:

малка глава карфиол
2-3 яйца
сол

За гарниране на блата:
2-3 с.л. зехтин
2-3 пюрирани домата или доматено пюре
1 малка тиквичка
1 стрък праз лук нарязан на кръгчета
4-5 пресни печурки нарязани на филийки
1-2 скилидки чесън нарязан на ситно
мариновани чери доматчета рецептата тук
сол и черен пипер на вкус

Фурната се загрява на 200 градуса.
Карфиола се разделя на розички, които се нарязват на тънки филийки и се овкусяват със сол и черен пипер.Прибавят се яйцата и се разбърква добре.Сместа се изсипва върху пекарска хартия и се заглажда.Пече се 20-25 минути .
През това време се приготвя плънката.В тиган се задушават празът,гъбите,тиквичките и чесъна.
Прибавят се чери доматите и се овкусява на вкус.
Върху изпеченият карфиолен блат се разпределя доматеното пюре и задушените зеленчуци.
Връща се във фурната за още 10 минути.

1 коментар:

  1. Много интересна рецепта, а за снимката... нямам думи - огладнях! Изключително вкусно звучи и изглежда!
    Поздравления за хрумката!

    ОтговорИзтриване