Продукти:
6 бр. добре узрели банана
1/3 ч.ч. кокосови стърготини
2 с.л. сурово какао
2 с.л. разтопено кокосово масло
2 с.л. лешников тахан или орехов тахан /опционално може да се замени със сусамов или да се пропусне/
2 с.л. сироп от агаве или мед /
2 с.л. натрошени какаови зърна
Приготвяне:
Бананите се нарязват на кръгчета пакетират се в плик или кутия. Изберете подходящ метален или керамичен съд в, който ще се замразява сладоледа и ги поставете във фризера поне за 8-10 часа.
В блендер с S образен нож се поставят замразените банани и се блендират няколко минути до получаване на еднородна смес.Ще се наложи от време на време да спирате блендера и да обирате по стените сместа до пълното разбиване на бананите.После прибавяте останалите продукти и отново блендирате около минута за да се смесят добре.Изсипете сместа в изстуденият съд и върнете във фризера за 2-3 часа, като периодично разбърквате сместа за да не стане на ледени кристали.
Няма коментари:
Публикуване на коментар