четвъртък, 17 юли 2014 г.

ВЕГАН БАНАНОВ СЛАДОЛЕД С КОКОС И КАКАО



Продукти:


6 бр. добре узрели банана

1/3 ч.ч. кокосови стърготини

2 с.л. сурово какао

2 с.л. разтопено кокосово масло

2 с.л. лешников тахан или орехов тахан /опционално може да се замени със сусамов или да се пропусне/

2 с.л. сироп от агаве или мед /

2 с.л. натрошени какаови зърна

Приготвяне:


 Бананите се нарязват на кръгчета  пакетират се в плик или кутия. Изберете подходящ метален или керамичен съд в, който ще се замразява сладоледа и ги  поставете във фризера поне за 8-10 часа.
В блендер с S образен нож се поставят замразените банани и се блендират няколко  минути  до получаване на еднородна смес.Ще се наложи от време на време да спирате блендера и да обирате по стените сместа до пълното разбиване на бананите.После прибавяте останалите продукти и отново блендирате около минута за да се смесят добре.Изсипете сместа в изстуденият съд и върнете във фризера за 2-3 часа, като периодично разбърквате сместа за да не стане на ледени кристали.





Няма коментари:

Публикуване на коментар