събота, 1 септември 2012 г.

ЧУШКИ , ПАТЛАДЖАНИ ВСИЧКО В БУРКАНИ



7-8 средно големи зелени чушки
7-8 средно големи червени чушки
3 големи патладжана
2-3 скилитки пасиран чесън
2 бр. зелени ябълки
50-60 мл. зехтин или олио
сол на вкус

Патладжаните се обелват , нарязват се на филийки около половин сантиметър дебелина и се поръсват със сол.  Чушките се изпичат ,обелват се и се почистват от дръжките и семките.
Патладжана се измива,  нарязвана се кубчета и се запържва в голям тиган, когато поомекне се прибавя ябълката ,обелена и нарязана също на кубчета. Запържва  се при постоянно бъркане за 5-6 минути и се прибавят нарязаните на парченча  чушки . Отново се запържва за няколко минути при постоянно бъркане и на края прибавяме пасираният чесън. Отстраняваме от котлона и подправяме на сол. За предпочитане е да се използва тиган с тефлоново покритие за да не залепва по дъното. Сместа насипвате в бурканчета и стерилизирате за 10 минути.
Стерелизирането: Бурканите се поставят в дълбок съд и се покриват с вода, времето се засича след като заври водата. Друг вариант, ако нямате достатъчно дълбока тенджера е да обърнете бурканите с капачките надолу и така стерилизирате. Добре е да оставите бурканчетата да изтинат във водата и тогава да ги извадите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар