- 1 с.л. ленено брашно+3 с.л. вода, за вегетариянски вариант-1 бр. голямо яйце
- 100 мл. кокосово мляко
- 2-3 с.л. кокосово брашно
- 2-3 с.л. овесени трици
- 1/8 ч.л. бакпулвер
- кокосово масло за намазване на тигана
За фъстъченият крем:
- 2-3 с.л. фъстъчен тахан или лешников, който обожавам
- 20-30 мл. кокосово мляко
- 1 с.л. сироп от фурми
Приготвяне:
Всички продукти за палачинките се смесват в купа и се оставя сместа да почине 5-6 минути.
През това време се приготвя крема .
Пекат се на ниска температура в подмазан с кокосово масло тиган.
* При необходимост се регулира гъстотата на сместа за палачинките, ако е много гъста се добавя мляко или овесени трици при по-рядка. Необходима е консистенцията на гъсто кексово тесто.
* Кокосовото брашно има висок процент абсорбиране на течностите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар