понеделник, 10 септември 2018 г.

ОВЕСЕНИ БАРЧЕТА С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА

За старт на деня, след тренировка или следобедна закуска
Сухи съставки:
2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела или all all spices
щипка сол
Мокри съставки:
1 1/2 ч.ч. ядково мляко или животинско прясно мляко
3 с.л. сироп от фурми /стевия,кафява захар/
1 с.л. меласа/може да се пропусне/
2 с.л. лешников тахан/фъстъчен тахан или бадемов/
1 бр.яйце или веган еквивалент/1с.л.ленено брашно+3 супени лъжици вода/
1/2 ч.ч. пюре от ябълки /може да се намери в Кауфлан на селажите с буркани/
1 с.л. екстрат от ванилия или прахче/аз лично не го предпочитам, но е вариант/
3 с.л. нарязани орехи
1 ч.л  чия протеин
1 бр. банан нарязан на малки парченца

За глазурата:
2 с.л. сурово какао
3 с.л. течно кокосово или какаово масло/ загрято на водна баня/
1 с.л. мед или сирироп от фурми
малка квадратна тавичка 20см/18 см
Фурната се загрява на 180 градуса.
Всички продукти се смесват и разбъркват добре, като банана се прибавя накрая.
Сместа се изсипва в тавичката застлана с пекарска хартия и се пече 35-40 минути.
Върху  изтиналият  блат се изсипва глазурата и се охлажда  за 10-тина минути в хладилник.
Барчетата стават доста влажни от банана и ябълковото пюре.На сладост не са много сладки, но аз компенсирах с шоколадовата глазура, който обича почече с сладко може да увеличи количеството подсладител.
Рецептата е адаптирана от http://www.wellplated.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар